“Siguis avar: estalvia gestos innecessaris”


Mans Zen

Canvi de programa? Cal ser avar ara, quan tota la vida m’han dit que això era una cosa molt lletja? I, si és així, de que cal ser avar?

T’ho posaré “fàcil”: cal ser avar de gestos, d’actituds, de comportaments, d’actuacions, de pensaments, i d’emocions innecessàries.

M’explico: de tot allò que en el dia a dia ens pertorba, ens desequilibra i ens roba un temps preciós. Cal estalviar (aquí tothom estarà d’acord), estalviar-se un temps preciós i necessari per a un mateix.

No es tracta de fer el màxim de coses possibles, d’anar corrent d’un lloc a un altre, d’estar molt ocupat sentint-se molt important per això. No es tracta d’estar estressat volent estar en tres o quatre llocs alhora.

Estàs al treball i penses en les vacances, o en el cap de setmana, o en la casa, etc. Estàs amb els amics i et preocupes de si el tema amb aquell client, o el pagament, o el lliurament, o el servei, o, o, o …  Estàs a casa de cap de setmana i t’angoixes pensant en tornar a treballar…

En definitiva: No estàs pràcticament mai en el mateix lloc, tot tu sencer! Estàs dividit, partit entre tendències antagòniques que et roben tota la teva energia i eficàcia.

Per això, cal ser avar i estalviar tota aquesta pèrdua de temps.

I això es pot aprendre? Doncs sí! Es tracte de fer fora els actes innecessaris: ocupar-se d’estar ben Present! Aquí i Ara, tot Tu mateix en el mateix lloc dedicant-te en cos i ànima a fer plenament allò que sigui que facis.  Amb tota la teva atenció i la teva consciència ocupar-te d’estar, de Ser Present !

Recordes que vol dir present? Segur que sí, aquest temps entre el passat i el futur. Però, com he dit abans, si estàs gairebé sempre preocupat per el futur o queixant-te o lamentant-te per el passat, estàs aquí?

I present vol dir també regal, obsequi, quelcom que ens fa plaer rebre.

Si vius el present plenament conscient d’allò que fas ara, el pots viure com un Present, un regal a cada instant, alegre, feliç i agraït  per viure.

La millor manera que jo conec per aprendre a viure en present és la meditació Zen o Zazen. Com a professor de Zazen des de l’any 1986, puc constatar la seva eficàcia.

D’una forma amena i senzilla, amb unes instruccions fàcils d’entendre i de practicar, pas a pas aniràs incorporant a la teva vida la consciència de l’instant present. Aniràs despullant-te de gestos innecessaris que et roben temps i aniràs aprenent a estar tot tu plenament en allò que facis. Aprendràs a posar Atenció a lo que fas, sents o penses deixant així de ser un “autòmat”  per ser Tu mateix/a amb tota la teva plenitud. Aprendràs a gaudir de tu, amb tu, en tot moment i en tot lloc.

La pràctica de la meditació passa necessàriament per comprendre el valor del Hara i per exercitar-se en el centrament. És un moviment que implica a la Persona en la seva totalitat de cos, ment i esperit i que esdevé  transformador.

La Meditació Zen està oberta a totes les creences i/o filosofies, inclús absència de tota pràctica o creença. No és necessària cap tipus de preparació prèvia o instrucció preliminar. Només cal seguir les indicacions que s’aniran donant i ser honest amb un mateix observant tot el que va sorgint.

Observar no és jutjar i encara menys criticar, sinó ser tolerant amb un mateix, conscient dels límits que en aquest moment tinc i estic ampliant, alhora que disciplinat i rigorós en la pràctica.

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Meditació Zen, Zazen y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s