Zen i Empresa, Empresa Zen.


Zen i Empresa, Empresa Zen. Tots vostès han sentit la paraula Zen. Ho diem i ho sentim dir parlant d’una cosa, un lloc bastant “despullat”, amb pocs objectes, amb poca decoració. També ho diem d’una persona que té una actitud força austera.

És això “ser Zen”, tenir una “actitud Zen”? Permetin-me respondre que no!

Com en tantes altres paraules, l’ús inadequat ha difós un sentit equivocat del terme.

 Què vol dir doncs Zen, i encara millor, que té a veure Zen i empresa?

Podria estendre’m molt sobre l’etimologia o el sentit acadèmic de la paraula, però aquest no és l’objectiu.

La pràctica del Zen que contemplaré aquí és el Zazen o meditació Zen. Potser això encara podria dificultar més l’enteniment de la relació entre Zen i empresa, però animin-se a continuar llegint i m’explicaré.

El Zazen és la pràctica “d’estar present” mitjançant diferents tècniques i recursos que permeten al practicant mig obtenir uns resultats evidents i contrastats a partir d’una infinitud de proves i assajos clínics a través de les últimes tecnologies mèdiques. Es constata un augment considerable de la capacitat d’atenció i concentració a partir d’unes poques sessions. S’observa sens dubte una millora substancial de la capacitat d’observació i anàlisi. S’implanta una més gran estabilitat emocional. Així com apareix també una major i molt clara resistència a l’estrès.

 Faig una breu síntesi del compte de resultats:

  1. Més present = menys dispersió.
  2. Més capacitat d’atenció = menys errors.
  3. Més concentració = menys pèrdua de temps = més productivitat.
  4. Més capacitat d’observació i anàlisi = menys possibilitats de càlculs erronis = més capacitat d’arribar a conclusions i estratègies encertades.
  5. Més estabilitat emocional = menys “coups de chœur” = més decisions correctes.
  6. Més resistència a l’estrès = menys baixes laborals i absentisme = més rendibilitat.

Crec que si això fos una junta general d’accionistes haurien d’aprovar tots vostès per aclamació i unanimitat el balanç final d’aquesta presentació de compte de resultats.

Si part, o totes les millores, s’implementen dins d’una empresa, aquesta serà una “Empresa Zen”.

 Si tots aquests aspectes positius son valors o resultats volguts i desitjats per a l’empresa, si vostès desitgen convertir la seva empresa en “Zen”, poden, veient el que el Zazen pot fer per a totes les persones sotmeses a pressions i que tinguin necessitat de prendre decisions, independentment del nivell de responsabilitat, tenir en compte tot allò que una pràctica seriosa, amb una formació estructurada i d’una manera continuada pot fer per a la seva empresa.

Temps de “crisi”, temps de canvis, temps de futur !

Continuarem tancats a millores, o bé obrirem ments i cors a noves/ mil·lenàries opcions de futur ?

En les seves mans està ser una Empresa Zen!

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Benestar, Empresa, Meditació Zen, Zazen y etiquetada , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s