Vèncer les resistències al canvi, als canvis! (II)


Acompanyament Personal

Acompanyament Personal: Vèncer les resistències al canvi, als canvis! (II)

Extracte de l’article anterior que podeu trobar en aquest mateix blog:

“Des de fa ja un temps, molt de temps/ massa per a la majoria de les persones, estem immersos en una crisi de sortida encara no gens clara…

Què succeeix avui dia? Els efectes de la crisi estan sent devastadors per a sectors cada cop més amplis de la societat que veu com aquests avenços corren un seriós perill…

Què fer davant d’aquesta situació? Dues opcions s’ofereixen a nosaltres, a cadascú de nosaltres.

Opció ú:  resistir-se a tot canvi, fent veure que aquí no ha passat res, i intentar aplicar les mateixes pautes i solucions anteriors…

Buscar així, únicament, assegurar la pròpia supervivència egoista perpetua la crisi. Veiem així que resistir-se al canvi només ens porta a la inoperància i al caos.

Opció dos:  No resistir-se al canvi, als canvis…

Ens cal doncs, ser molt pràctics i alhora impulsar solucions imaginatives. Ser cada cop més creatius i literalment Creadors!

Podem i ens cal urgentment començar a pensar de forma diferent.

Podem compartir temps, projectes, idees i els recursos necessaris per a fer-los realitat… parlo de reinventar, de ser agosarats sense temeritat, però també sense por a experimentar noves maneres de fer, de buscar solucions enlloc de capficar-nos en els problemes, de veure sortides generoses tenint en compte les necessitats de tots… Tenint en compte que ja compartim quelcom que ningú, ningú pot reivindicar com a únicament seu: aquesta Terra immensa i plena de Vida que només demana ser això: COMPARTIDA!” 

Aprofundint en aquesta mateixa línia de pensament i actuació ens cal, literalment, “despullar-nos” de totes les velles creences limitadores, detotes aquelles pautes de comportament i/o pensament que ens mantenen aferrats al passat. Aquests vells patrons de conducta estan fermament ancorats en el nostre subconscient i condicionen negativament la nostra manera de fer. Es varen anar incorporant de forma silenciosa en el nostre interior durant moltes experiències, algunes positives altres no tan, gràcies a la repetició incessant de paraules, pensaments, sentiments, emocions, vivències tan pròpies com “regalades” per el nostre entorn. De manera involuntària hem anat incorporant i acabant per fer propis tot un seguit de patrons negatius i sovint destructius. A més, aquests s’alimenten com vampirs de tota la “carronya” ambiental que dia a dia ens bombardeja (que si una tertúlia, un escrit, una conversa de cafè, una opinió, la crisi, etc.).

Imagini que vostè té una guardiola i que només hi posa, en lloc de monedes, tot un seguit de “porqueries”. Quan, algun cop vulgui anar a cercar una ajuda a la guardiola, que hi trobarà? Doncs evidentment allò que hi ha posat: porqueria.

El mateix succeeix en el cas anterior del nostre subconscient: hi trobarem allò que hi hem posat.

Es evident doncs que cal fer neteja, cal triar allò que el dia que vulguem i/o necessitem anirem a buscar.

Vista l’evidència, crec que irrefutable de lo anterior, el tema següent és com fer aquesta “neteja”, com fer net de tots els condicionants negatius limitadors?

Com en el cas del gimnàs, si vull posar-me fort i desenvolupar els muscles, que hauré de fer? Pensar solament en fer-ho? Imaginar-ho? Potser apuntar-me al gimnàs i no anar-hi?

Doncs evidentment NO! Caldrà fer créixer el muscle (en aquest cas intern, subconscient) amb la pràctica quotidiana, el temps necessari i amb la intensitat suficient per fer que aquesta pràctica conscient programi, torni a programar de nou les velles pautes, reconvertint-les en positives, útils i necessàries eines al nostre servei.

Eines per a l’eficàcia, la imaginació, el canvi, el benestar i l’èxit. Eines per no ser passius, negatius, ni resignats.

Eines per  vèncer les resistències al canvi, ser proactius, assertius, creadors, per Actuar amb eficàcia en aquest món de canvis constants i cada cop més ràpids.

O algú, a aquestes alçades, es pregunta encara si la salut, el benestar i l’èxit de l’empresa és independent i no té res a veure amb la salut, el benestar i l’èxit de les persones que la composen? Està bé d’omplir-se la boca parlant de capital humà però encara està i estarà més bé i serà millor fer, actuar i començar a posar fil a l’agulla. Estem en aquest país nostre, en aquest aspecte, a les beceroles.

Com en el cas del gimnàs, per aprendre ràpid ens caldrà un “instructor”, un guia, algú que ens pugui acompanyar en el camí que necessitem recorre, i que ell evidentment ja ha d’haver recorregut abans per poder ser un bon guia. No es tracta així d’aprendre “teoria”, sinó de practicar de forma metòdica camins i mètodes més que provats que ens duran en tota seguretat a la fita buscada.

Potser es demanin; com se que la persona que tinc davant serà un bon guia per a mi? Els hi aconsello que no es deixin enlluernar de forma externa, sinó que SENTIN que el seu guia/coach els hi transmet honradesa, humilitat, professionalitat i poder així, recorre el camí JUNTS.

                                                                                                                                                

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Crisis, Empresa, Millora continua y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s