Crisis? what Crisis ? (2)Crisis?what crisis?
Segons les darreres observacions publicades per IESE, els nous directius, confrontats a entorns cada cop més hostils i incerts, han de tenir noves característiques per triomfar.

La primera és poder avançar-se al futur, és a dir, detectar les tendències dels mercats i per els més innovadors…crear tendències. Ja no hi ha planificació a llarg termini, cal adaptar-se ràpidament a les noves situacions, cal ser àgil i dinàmic.

La segona característica és

adaptar els models de negoci a les necessitats que es van perfilant, és a dir, a les necessitats detectades. Cal avançar-se i veure venir les tendències. Per això, cal sortir del despatx, cal anar a buscar-les, captar-les …és el management by walking around…

 La tercera característica és dedicar molt de temps a les persones, al equip. Això vol dir reconèixer el talent, cuidar-lo i formar-lo, motivar-lo i implicar-lo en els projectes.

A tot això, cal afegir una cultura d’empresa forta i amb valors compartits que seran el que asseguraran l’èxit a llarg termini.

Si os adoneu, el que es demana als nous directius és tenir una gran presència i una immensa atenció al instant present. És una ment oberta i alerta la que pot reconèixer les tendències i /o arribar a crear-les. Per copsar les necessitats abans que els mateixos consumidors se n’adonin, cal intuïció i capacitat d’observació de la realitat.

Com diuen els xinesos: “les ombres dels esdeveniments futurs es projecten en el present”, és a dir, l’única forma de veure per on van les coses, és fer una bona anàlisi de la realitat present.

Però, totes aquestes característiques que acabem d’esmentar son capacitats naturals o be s’aprenen?

Per suposat que hi ha persones que tenen un talent natural per adaptar-se i per comprendre les necessitats i tendències del mercat.  El que succeeix és que els canvis actuals son tant grans i ràpids, que els mateixos canvis consumeixen persones. Vull dir que per estar en aquesta situació d’alerta, d’atenció plena i capacitat creativa constant, els directius no solen tenir recursos més enllà dels propis recursos naturals. I aquests recursos propis cal cuidar-los i amplificar-los. Es dona masses cops per descomptat que les capacitats innates del líder estaran sempre disponibles. Però això, no és cert. Els líders, els directius, necessiten eines que els ajudin a disposar de les seves capacitats en tot moment, sense esgotar-se. ..cal mimar el talent, afavorir-lo i mantenir-lo en les millors condicions.

Hi ha tècniques que acompanyen, potencien, desenvolupen aquestes capacitats d’adaptació, de presencia al instant i d’obertura. Son tècniques mil·lenàries que fins fa poc eren restringides a àmbits molt tancats. Son tècniques de meditació zen, que actualment han estat estudiades i validades científicament.

Les persones que utilitzen aquestes tècniques no pateixen el gran desgast que porta implícit tot càrrec directiu. Perquè si no es tenen recursos per recarregar les piles, el dia a dia va disminuint l’energia personal i el mateix sistema obliga a reemplaçar les persones per trobar noves idees i noves energies. I això és una gran inversió de temps, diners i esforç per l’empresa. El més senzill és prevenir i acompanyar el talent existent és la bona estratègia.

Les tècniques de meditació, acompanyades de les tècniques modernes de psicologia positiva i de resolució de conflictes aporten eines per el dia a dia que son fonamentals per mantenir les capacitats directives al màxim, amb el mínim desgast personal.

Laia Monserrat

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Empresa y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s