Tècniques bàsiques i necessàries per a millorar i equilibrar el cos i la ment!Dalai Lama“Al final, i jo crec que és lo essencial, aprenem a VIURE (amb majúscules, amb plenitud) a través de tots els dolors. La pregunta és: hi ha una altre manera d’aprendre? Jo comprovo que SÍ, i entre la Via del Dolor i la de la Reflexió/ l’aprenentatge jo prefereixo aquesta última”. M.B.

Perquè doncs tenim dolors, patiments, malestars, ansietat, pors, angoixes, etc?

Com ens diu el Dalai Lama, perseguim constantment quelcom que està més enllà del present. Esperem tenir una situació acomodada per ocupar-nos de nosaltres mateixos, per tenir temps per els fills, l’esposa o el marit, per fer allò que realment vull fer, i així podria fer una llista quasi interminable de coses que deixem de fer esperant que sigui el moment “oportú”.

Rarament, per no dir quasi mai, estem mental, física i emocionalment  plenament en el lloc on ens trobem realment (de realitat). No Vivim el Present! Vivim lamentant-nos i culpabilitzant-nos del passat o preocupant-nos i angoixats pel futur.

I present significa, a més de l’espai que hi ha entre el ahir i el demà, Present / regal. Així doncs, podem viure el present com un regal, amb plenitud, gaudint de tot allò que ens toca viure com una oportunitat d’aprendre a fer-ho cada cop millor, de superar-nos.

O bé penseu que es pot ser feliç, viure bé i no sentir cap dels dolors i patiments dels que parlàvem abans si estem constantment perseguint quimeres i fixant-nos objectius impossibles (almenys ara) que no podrem complir i que necessàriament ens duran frustració ? Posaré un exemple per entendre’ns millor. Si volguéssiu pujar al cim de l’Everest, ho podríeu fer ara de sobte? O bé hauríeu de preparar-vos entrenant tot el temps necessari a fi d’estar amb totes les condicions òptimes física, emocional i mentalment?

I viure no és molts cops com pujar a l’Everest en el camp professional, familiar i/o relacional, entre d’altres? O a vegades és encara una tasca més feixuga?

No caldria doncs fer tot lo necessari per a preparar-nos per a VIURE?

És evident que si volem assolir objectius, pujar a l’Everest o el que sigui, caldrà que ens esforcem amb disciplina per augmentar les nostres capacitats i resistència. I en aquest camí de superació trobarem entrebancs i sentirem dolors quan ampliem els nostres vells límits. Podem veure i viure els dolors, patiments, etc. com magnífiques oportunitats de superació.

Però, per a que sigui així caldrà que aprenguem diverses eines i suports que ens permetran tenir una actitud positiva davant de les dificultats i reptes que necessàriament haurem d’afrontar. Ja que ningú, ningú neix amb totes les eines indispensables apreses per a fer aquest camí de la Vida. O coneixeu algú que hagi nascut saben tocar el piano per exemple? Veritat que no? Però tots podem aprendre a tocar-lo encara que a alguns els pugui resultar més fàcil que a d’altres.

Aquestes diverses eines ens poden ensenyar a tenir una òptica, una actitud diferent de la que havíem utilitzat fins ara i que no ens ha impedit el sentir dolors. Ens poden ensenyar a no viure amb por el present, a Viure en el Present! a practicar amb ganes a fi d’assolir el nostre nivell més alt, les nostres màximes possibilitats i potencialitats, i d’aquesta manera viure satisfets, havent reeixit la nostra vida.

 Només, per acabar avui ja que continuarem parlant de lo que podem fer per assolir més eines, m’agradaria proposa’ls-hi una pràctica fàcil que podran incorporar a la seva vida, si així ho desitgen.

Pràctica:

Adopta una postura còmoda, assentat/da o dempeus,  tanca els ulls, respira profund i pausadament, posa consciència en la teva respiració i deixa / imagina que al expulsar l’aire aquest s’emporta totes les emocions pertorbadores, tots els pensaments negatius, preocupats, tot allò que sents /saps que ja No necessites. Continua respirant al teu ritme propi i deixat sentir que un corrent suau d’aire fresc i calmant recorre  la teva ment, el teu cos, tot el teu esser netejant-lo de tot lo innecessari…

Mira’t a tu mateix/a com un Ser ple de vida amb totes les capacitats per a VIURE!

Que tinguis una vida excel·lent i plena!

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Crecimiento Personal, Creixement Personal y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s