No resistir-se més al canvi, als canvis: Fluir! (Flow)


No resistir-se més al canvi, als canvis: Fluir! (Flow)

No resistir-se més al canvi, als canvis: Fluir! (Flow)

Porto ja tres articles parlant de la resistència als canvis.

Parlava també, necessàriament, de com fer per poder vèncer aquesta dificultat.

Ha arribat el moment ara de parlar, encara amb més claredat, de què fer per deixar de resistir-se.

Totes, i cadascuna de les eines descrites en els articles anteriors continuen essent completament necessàries i actuals. En faig un breu recopilatori:

  1. No resistir-se al canvi, als canvis. Ser cada cop més creatius i literalment creatius/Creadors!
  2. Ens cal, literalment, “despullar-nos” de totes les velles creences limitadores, de totes aquelles pautes de comportament i/o pensament que ens mantenen aferrats al passat.
  3. Eines per no ser passius, negatius, ni resignats (resiliència). Eines per  vèncer les resistències al canvi, ser proactius, assertius, creadors, per Actuar amb eficàcia.
  4. Eines/aptituds (els nostres coneixements) i les eines/actituds (capacitat de canviar d’actitud, passant dels condicionants externs a la posició clara interna) perquè la nostra capacitat (aptituds) no es vegi restringida per les pors, manca de perspectiva, excessiva prudència, dubtes, etc.(actitud).

Només he fet aquí una petita ressenya, podeu veure els articles anteriors en el meu blog (miquelbru.com), de tot el que es necessari posar en marxa per a vèncer les resistències al canvi.

Ara, i és el títol de l’article d’avui, “toca” Fluir!

Què és fluir, i perquè toca ara fer-ho?

Toca perquè ja està vist i comprovat que seguir amb les velles pràctiques no ens traurà fàcilment de la situació de col·lapse actual. Així doncs, si no ens resignem a l’estat de crisi empobridora permanent, cal, “toca”: actuar – canviar – reinventar-nos – descobrir – ser valents – “soltar amarres”!

Preparar-se per a la travessa del gran oceà de la vida, que en el nostre imaginari col·lectiu potser que estigui ple de monstres desconeguts, com en els contes i llegendes antigues. Monstres com la incertesa, la por a lo desconegut, l’aferrament a allò que sempre hem fet, a provar coses noves encara no “segures”, etc., etc.

I així doncs que és fluir?

Anar amb la vida i no en contra, no resistir-se. No fer de les “certeses” d’ahir muralles en contra de les oportunitats de demà. Enderrocar les barreres (muralles) que inconscientment posem a canviar (sempre s’ha fet així!). No “clonar” les actuacions passades (per més encertades que hagin estat) per aplicar-les en una situació que ja no és la mateixa. Nedar aprofitant l’onada que et porta, estalvi d’esforç, (fer de la necessitat de canvi virtut) i no nedar a contra corrent, desgast i sobre cost d’energia (no escoltant les senyals d’alarma i no fent cas dels signes negatius: la mesura de les nostres resistències és la mida del nostre malestar / dolor!). Aplicar una mentalitat oberta, sense idees predeterminades, a les actuacions necessàries. Implementar els mitjans necessaris per salvar les principals ensopegades bàsiques:

  1. Aprendre a veure el necessari reciclatge dels dirigents i equips com un premi (l’empresa ha decidit invertir en mi) enlloc d’un càstig (ara he de fer un esforç!).
  2. Dotar-se de les eines d’intel·ligència emocional necessàries per afrontar els canvis amb sentit d’equip, de col·laboració, per poder ser proactius, assertius.
  3. Aprendre a liderar els equips fent-los partícips de l’objectiu de l’empresa, i no simples “peons” prescindibles.
  4. Aprendre l’art subtil de la comunicació positiva a fi de que la informació es transmeti de manera eficient i no mal interpretada.
  5. Obrir les portes (la ment, l’actitud) a l’aire fresc de la inspiració, del canvi, dels nous perfums i noves oportunitats de la vida.
  6. Obrir els braços de bat a bat (acceptació) a la capacitat innata de superació de l’Esser humà.

Com cada primavera els arbres tornen a tenir fulles. Però les fulles que la vida fa créixer no son les mateixes ni estan sempre en el mateix lloc (les oportunitats de negoci tampoc). Les velles  rames cauen, o son podades (les empreses o persones que no s’adapten), les noves creixen amb força, amb vitalitat (les empreses o persones que s’obren a la Vida).

Permeti que la sàvia nova inundi la seva vida: Flueixi !

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Empresa, Superació y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s