La Frontera: exterior o interior?


Foto de Banksy

Foto de Banksy

Temps extraordinari aquest 2012.

Veiem cada dia exemples que ens diuen que s’acaba el temps, que es el fi d’una era, d’una etapa. Que ja res serà com abans, que “els temps han canviat”.

Per altre banda d’un costat ens diuen que anem cap a una major integració i col·laboració de les nacions, de les empreses i de les persones en comunitats econòmiques, polítiques, i d’interessos compartits. Ens diuen que les barreres, les fronteres s’estan diluint, que deixaran d’existir…

De l’altre constatem que cada dia s’aixequen més murs, més fronteres, entre persones, empreses i nacions. Aquestes fronteres es basteixen per “raons” diverses i ens serveixen per intentar justificar lo injustificable.

Posem barreres davant de l’altre per “raons”: culturals, de raça o ètnia, polítiques, filosòfiques o religioses, de pertinença a institucions o clubs esportius diferents, etc.

Però ara, a més a més,  posem múltiples fronteres per “raons” econòmiques o simplement comercials.

I aquestes no les posem solament entre nacions o empreses “competidores”, sinó i sobretot entre persones que moltes vegades pertanyen al mateix “grup” que nosaltres. La crisi actual ha intensificat encara més el tema.

La frontera, la discriminació, s’aixeca doncs malgrat tots els esforços en sentit contrari de tants i tants il·lustres prohoms i pensadors de tot signe i tendència política i/o humanista (i no en vull citar cap en especial, ja que la llista seria interminable i necessàriament injusta) que durant aquests dos últims segles  han treballat de valent per construir una societat més equilibrada i justa.

Que fa doncs que, malgrat que el mon se’ns fa cada cop més petit, aixequem i bastim fronteres, murs i barreres que, per desgracia, son molts cops, masses, infranquejables?

No serà que allò que ens les fa aixecar és la por a lo desconegut, a lo que està més enllà del nostre quotidià, a “l’altre” ?

La por a aquesta “terra ignota” dels descobridors històrics, aquesta terra desconeguda que ens permet fer volar la nostra imaginació pensant en tresors inabordables i alhora ens espanta ja que posa al descobert les nostres mancances i permet que aflorin tots els dimonis i fantasmes interns.

No serà aquesta por la raó de la nostra afició a aixecar fronteres?

 I, si és així, la frontera es exterior o interna?

No serà que les externes “només” son el reflex de les interiors?

Quin és el temps de canvi, el futur que volem construir plegats?

No puc, No Vull, imaginar un futur amb cada cop més barreres de tot tipus impedint aquesta lliure simfonia de la Vida!

Puc, Vull imaginar un futur cada cop més present on totes les diversitats tinguin cabuda, on la comunicació sigui cada cop més fluida i la major integració i col·laboració de les nacions, de les empreses i de les persones sigui una realitat!

Soc conscient de que alguns somriuran, altres faran algun comentari irònic, i d’altres em diran “utòpic”!

Bé, doncs ja em resulta escaient el terme utòpic. Si això és utopia benvinguda sigui. Aquesta utopia, aquest Futur, aquest Temps Nou està al nostre abast i el podem fer entre tots!

Us convido a tots a aquest treball intern de recerca i eliminació de les pors. Anem a descobrir junts el Futur!

Us convido a una meditació per l’Era d’Aquari: “Aquest no és el final, si no el principi” que tindrà lloc al Centre Mosaic, el divendres 14 de desembre de 20h a 21h.

En aquesta treballarem el tema esmentat avui.

Aquesta és una sessió gratuïta, oberta a tothom, reserva plaça!

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Articles en Català, Crecimiento Personal, Creixement Personal, Superació, Superación y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s