Entrevista a Miquel Bru pel Diari Mes Andorra


Entrevista Miquel

–Creieu que en el món actual són necessàries tècniques com el ioga o la meditació, entre d’altres, que ensenyeu al Centre Mosaic?

–No solament la resposta és sí sinó que cada vegada és més necessari. Per diverses raons. En primer lloc perquè

la majoria de les persones parlen d’estrès normal i no hauríem de tenir un grau d’estrès normal. Hauríem de tenir ganes de fer coses però amb una serenitat que ens permeti viure el dia a dia i gaudir-ne. La immensa majoria de la gent pateix la vida, no la gaudeix. I quan parlo de gaudir no parlo de l’àmbit material perquè a molta gent que té moltes possessions li manca felicitat. Són mancances que podem veure en els altres però també en nosaltres mateixos. La resposta a la pregunta inicial és, per tant, que és evident que en la societat actual són necessàries una sèrie de pràctiques que ens permetin passar de situacions de mancança a unes de més benestar en tots els àmbits. Això suposa un mínim benestar físic, emocional i mental.

–I per què diu mínim?

–Perquè les persones som diferents i aquest mínim ha de ser en funció de les característiques de cada un. Coneixes algú que digui que no vol ser feliç? No. Però la següent pregunta és: coneixes algú que faci el que fa falta per ser-ho? Perquè està clar que tothom diu que vol ser feliç però poca gent fa el que és necessari per aconseguir-ho. Tothom té una idea diferent del que és la felicitat però està clar que moltes vegades quan obtenim allò que ens pensàvem que ens donaria la felicitat…

–Per exemple, el que diu que seria feliç si li toqués la loteria..

–O quan em retiri faré el que vulgui. Doncs bé, aquestes coses no ens donen la felicitat. Tots busquem el benestar però sovint ho fem per camins equivocats. El que fa falta és buscar un cert equilibri intern, que ens permeti no ser immunes a les coses que es produeixen a la nostra vida però sí que puguem viure, sense cap mena de resignació, allò que ens toqui viure. I fer-ho d’una manera que ens proporcioni més equilibri intern.

–Per això el Centre Mosaic proposa aquestes tècniques que poden fer que la nostra vida sigui millor?

–El que proposem des del Centre Mosaic és una sèrie d’eines molt pràctiques que ens permetran de forma eficient, i en primer lloc, baixar els nivells d’estrès i nerviosisme. Faran que prenguem consciència de nosaltres mateixos ja que sovint reaccionem de manera compulsiva al que ens passa. Per exemple, quan reneguem o toquen el clàxon en un embús de trànsit. No pensem, reaccionem, en aquest cas, de forma física però també emocional. Sovint l’enuig ens deixa un impacte molt profund i durador. Aquesta reacció ens desequilibra i deixa una reacció molt més profunda del que voldríem pensar. Les nostres cèl·lules generen unes substàncies que emmetzinen, literalment, el nostre organisme. I no és una metàfora, és un fet. A l’inrevés també passa el mateix ja que es  sabut que el benestar, la pau emocional i mental generen una sèrie de substàncies positives com les endorfines. Que per alguna cosa són nomenades la substància de la felicitat. Què ha canviat? L’actitud. Per tant, el que proposem és aprendre a gestionar millor la nostra existència canviant la nostra actitud i les nostres velles pautes de conducta i pensament compulsius per unes noves pautes positives que ens permetin passar d’una acció impulsiva a una de reflexiva.

–Pot posar un exemple?

–Un dels exemples és un curs que farem el 5 i el 6 de febrer sobre la recerca del mestre intern. L’objectiu és donar una sèrie d’eines a tot nivell que ens permetran aquest canvi de què parlava. Són eines pràctiques que inclouen tècniques de relaxació, respiració, conducta, gestos, actituds, comportaments i formes de veure el món de manera diferent. És a dir, es tracta d’aprendre a tenir una actitud positiva malgrat les coses desagradables que ens poden passar. No evitaré el senyor que toqui el clàxon a l’embús però puc elegir com reaccionaré en aquesta situació. Una reacció compulsiva ens pot portar a una espiral violenta, tot i que la violència sigui interior. Podem, doncs, reaccionar de manera positiva i això es pot aprendre amb aquesta sèrie de pràctiques que volem donar a conèixer.

–Considera que la gent està preparada per acceptar això?

–Hem creat una societat que ha tingut fins ara de tot i que és molt cínica i hi ha una veritable crisi de valors que ens ha fet més vulnerables. Per això crec que necessitem, més que mai, eines per reequilibrar-nos i combatre l’estrès i adquirir més pau emocional i més serenitat mental.

Anuncios

Acerca de Miquel Bru

Me dedico al bienestar integral de la persona tanto en el entorno empresarial como a particulares. Coach y formador, Creador y Terapeuta del método: "Acompañamiento Personal" ©. Creador y conductor de diferentes seminarios de Crecimiento Personal desde hace años: “En busca del Maestro Interno”, “Superando la Muerte”, “El botiquín Interno de la Salud”, “Psico-Bio-Generadores: Chakras”. Creador del "Sistema Y'Un" ©, profesor de Zen desde 1986 en la línea Dürckheim (temáticos de Zazen), Hipnoterapeuta, Trainer en Control Mental y técnicas de relajación-meditación (temáticos de meditación) además de maestro de Reiki. Desde 2004 hasta 2013 Gerente del Centro Mosaic en el Principado de Andorra, el cual está dirigido al crecimiento holístico de la persona. Dirijo desde 2009 Mosaic Empresa, dedicada al trabajo de superación y crecimiento a todos los niveles (empresarial, humano, consecución de objetivos, rentabilidad, etc.) tanto de los responsables como de la empresa en sí. Realizo conferencias, seminarios y cursos en diferentes lugares.
Esta entrada fue publicada en Benestar, Crecimiento Personal, Creixement Personal y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s